Stj. Dr. Ahmet Özaslan Kütüphanesi
22/06/2013

Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, 1987 yılında vefat eden kardeşi Stj. Dr. Ahmet Özaslan anısına, Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Sekili Kasabasına kütüphane yaptırdı.

“Stj. Dr. Ahmet Özaslan Kütüphanesi”nin açılış törenine; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Sekili Belediye Başkanı Saffet Kanpolat, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Merhumun Dedesi Hacı Mustafa Kahraman, çok sayıda yakınları ve Sekili Kasabası sakinleri katıldı.

Kütüphanenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, “Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan hocamızın, kardeşi Stj. Dr. Ahmet Özaslan adına yaptırdığı bu kütüphanenin, beldemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ölmüşlerine rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Kütüphaneden öğrencilerimizin olduğu kadar, bölge insanın da yararlanacağını belirten Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, “Kütüphanemizde şuan 8 bin civarında kitap var. Kitapların büyük bir kısmını satın aldık, bir kısmını ise değişik kütüphanelerden temin ettik. Bugün bir başlangıç yaptık. Yakın zamanda kütüphanedeki kitapların sayısının giderek artacağına ve daha fazla insanın yararlanacağına inanıyorum. Halk kütüphanesi olarak işlev görmesi ve sürekli açık bulunması gerekir. Sayın Valimiz Süleyman Kamçı'dan bu konuda desteklerini esirgemeyeceğini umuyorum” ifadesinde bulundu.

Açılış töreni sonrasında, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Sekili Belediye Başkanı Saffet Kanpolat tarafından imzalanan protokolle, kütüphane Sekili Belediyesi'ne devredildi.

Sekili Kasabasında kütüphane açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren kasaba sakinleri Prof. Dr. Özaslan'a duydukları şükran duygularını ifade ederek; bilgiye ulaşmanın en kısa ve doğru yolunun kütüphanelerden geçtiğini söyleyerek, bölge insanının boş vakitlerini burada değerlendireceğini belirttiler.

Highslide JS
Kaynak:dr.mehmet özaslan,sekili,sekili haberleri,sekili kasabası,ahmet özaslan,dr. ahmet özaslan,kütüphane


Adınız
:
Eposta
:



Resmi Degistir